Varför?

Vi vill ha fler och schysstare LSS-boenden. Och vi vill att alla pratar om det. Med en tryckande brist på LSS-boenden hinner man inte alltid göra hemmen så bra som de skulle kunna vara. Vi vill inte att boende på LSS-hem ska uppleva sin vardag som en hinderbana. Eller få vänta i evighet på ett eget hem.


Vem är vi?

Initiativtagaren till Funktionshinderbanan är Emrahus – ett litet företag utanför Landskrona som bygger LSS-boende. Bakom kampanjen står även Riksförbundet FUB och Psykolog Bo Hejlskov Elvén. Det är Emrahus VD Robin som cyklade från Landskrona till Gävle för att prata om hur samhället kan bygga fler och bättre LSS-hem.

 

Vad gör vi?

Under 80 mil på cykel – från Landskrona till Gävle – pratade vi med dem som bestämmer, tycker och tänker i frågan om hur ett bra LSS-boende ska se ut. Alla de samtalen kan du se här.

 

Calle

Calle är Projektchef på Emrahus och har en irriterande vana att sjäv-utnämna sig till svensk mästare. På fritiden renoverar han ett gammalt hus på den skånska landsbygden med sin sambo. Havet är egentligen hans element men under de 80 milen på cykel lär han med all säkerhet utnämna sig själv till svensk mästare någon gång längst vägen.

Robin

Robin är grundare och VD på Emrahus. Han har svårt att motstå att gå all-in i allt han gör. Intresset för att bygga kloka och schyssta LSS-boende väcktes till liv under en föreläsning med Bo Helgskov Elvén. Preppen inför 80 mil på cykel? Han plockade upp crossfiten för nån vecka sedan. Men han går i alla fall all-in i det.

Vrål-Åke är vår side-by-side-cykel som bar Robin och Calle 80 mil från Landskrona till Gävle. Cykeln används av LSS- och äldreboende och just Vrål-Åke lånas ut till ett boende i Gävle till nästa års Funktionshinderbana.

Med stöd av: