Varför?

Vi vill ha fler och schysstare LSS-boenden. Och vi vill att alla pratar om det. Med en tryckande brist på LSS-boenden hinner man inte alltid göra hemmen så bra som de skulle kunna vara. Vi vill inte att boende på LSS-hem ska uppleva sin vardag som en hinderbana. Eller få vänta i evighet på ett eget hem.


Vem är vi?

Bakom kampanjen står initiativtagaren Robin Berkhuizen som är VD på Emrahus AB och psykologen Bo Hejlskov Elvén. Det är Robin som kommer cykla 80 mil från Gävle till Göteborg för att prata om hur samhället kan bygga fler och bättre LSS-hem. Robin cyklade även 2017 från Landskrona till Gävle.

Vad gör vi?

Under 80 mil på cykel – från Gävle till Göteborg – pratar vi med dem som bestämmer, tycker och tänker i frågan om hur ett bra LSS-boende ska se ut. Samtalen från förra årets Funktionshinderbana kan du se här.

 

Calle

Calle är Projektchef på Emrahus till vardags. Under första veckan 2017 var han Robins trofasta andrecyklist. Då försökte han kitesurfa med cykeln (det gick sådär), ramlade runt i den småländska buskarna och lät cykeln rymma ett par gånger. I år cyklar han peppigt med hela första veckan.

Robin

Robin är initiativtagaren till Funktionshinderbanan, samt grundare och VD på Emrahus. Han drivs av att eliminera kommuner och politikers dåliga kunskap om LSS-bostäder. Förra året cyklade han genom ett regnigt Sverige – ibland i simglasögon – och lärde oss att även på en avlägsen skogsstig i det småländska blåbärsriset kan man hitta människor som vill prata om LSS.