Varför?

Vi brinner för kognitiv tillgänglighet och snälla miljöer. De flesta vet vad fysisk tillgänglighet är, men få har kunskap om kognitiv tillgänglighet. Vi vill öka kunskapen om detta bland kommuner, företag och hos gemene man!


Vem är vi?

Bakom kampanjen står initiativtagaren Robin Berkhuizen som är VD på Emrahus AB och psykologen Bo Hejlskov Elvén.

Vad gör vi?

2017, 2018 och 2019 cyklade vi en massa mil och pratade LSS-bostäder. Samtalen från tidigare år hittar ni under arkiv. Pandemin har tyvärr satt stop för cyklandet 2020 och 2021. Därför blev projektet 2021 något närmre vår hemmaplan. Vi renoverande ett klassrum åt grundsärskolan i Svalöv. Alla avsnitten finns under fliken Mitt bästa klassrum. Vad vi hittar på under 2022 får vi se!

Robin

Robin är initiativtagaren till Funktionshinderbanan, samt grundare och VD på Emrahus. Han drivs av att eliminera kommuner och politikers dåliga kunskap om tillgängliga miljöer. Tre år i rad cyklade han kors och tvärs över Sverige för att prata LSS. 2020 fick han vila. 2021 ledde han oss genom renoveringen av klassrummet i Svalöv.

Bo

Bo har varit med och stöttat projektet från början, och varit med på lite olika sätt genom åren. Första året pratade vi kognitiv tillgänglighet med honom (såklart) och han har också varit med och cyklat delar av sträckorna. 2019 var han med oss i Almedalen när vi intervjuade politiker. 2021 var han såklart Robins följeslagare i klassrumsprojektet.