Varför?

Vi vill ha fler och schysstare LSS-boenden. Och vi vill att alla pratar om det. Med en tryckande brist på LSS-boenden hinner man inte alltid göra hemmen så bra som de skulle kunna vara. Vi vill inte att boende på LSS-hem ska uppleva sin vardag som en hinderbana. Eller få vänta i evighet på ett eget hem.


Vem är vi?

Bakom kampanjen står initiativtagaren Robin Berkhuizen som är VD på Emrahus AB och psykologen Bo Hejlskov Elvén. Det är Robin som cyklar varje år för att prata om hur samhället kan bygga fler och bättre LSS-hem.

Vad gör vi?

Varje år cyklar vi en massa mil och pratar vi med dem som bestämmer, tycker och tänker i frågan om hur ett bra LSS-boende ska se ut. Samtalen från tidigare år hittar ni under flikarna 2017, 2018 och 2019.

Robin

Robin är initiativtagaren till Funktionshinderbanan, samt grundare och VD på Emrahus. Han drivs av att eliminera kommuner och politikers dåliga kunskap om LSS-bostäder. Första året cyklade han genom ett regnigt Sverige – ibland i simglasögon – och lärde oss att även på en avlägsen skogsstig i det småländska blåbärsriset kan man hitta människor som vill prata om LSS

Andrecyklist

Andrecyklisten har varit flera olika personer genom åren. Calle har trampat på bra, men ibland har vi tagit in andra funktivister för att hjälpa Robin trampa de där 80 milen. På vår youtubekanal finns massa videos från våra cykelresor, där du får träffa alla fantastiska andrecyklister!