Mitt bästa klassrum – Avsnitt 3: Ljud

Vi har nog alla upplevt situationer där ljud stör oss. Och i en skolmiljö finns en massa ljud från elever, skrapande stolar, telefoner, skolgården… Så hur skapar man en bra ljudmiljö i ett klassrum? Det har vi frågat ut logopeden och forskaren Viveka Lyberg Åhlander om.

Vad är mitt bästa klassrum?
Ett varmt, lyhört och rörigt klassrum är inte receptet för bra inlärning. Tvärtom. Men så var det för eleverna på grundsärskolan i Svalöv, så vi byggde om klassrummet åt dem! I sju avsnitt får ni följa vår resa och träffa experterna som gjort det möjligt. Hur gör vi klassrummet kognitivt tillgängligt och skapar en inlärningsmiljö på elevernas villkor? Vi fokuserar på olika teman så som planlösning, ljus, ljud, färg och möbler.
Dela väldigt gärna avsnittet med någon inom skolan så vi kan sprida denna kunskapen till så många som möjligt!