Musikhjälpen!

funktionshinderbanan musikhjälpen
Musikhjälpen är i full gång och självklart har vi startat en bössa! Årets tema är helt rätt, eftersom de utmaningar som personer med funktionsnedsättningar möter i sin vardag både i Sverige och världen borde tillhöra en omodern gårdag! Därför hoppas vi nu på att samla in riktigt mycket pengar till Musikhjälpen!

Robin kommer att utföra olika utmaningar beroende på hur mycket pengar vi får in via vår bössa. Såklart vill ni väl se honom mumsa chili? Alla utmaningar filmas och läggs upp på Funktionshinderbanans Facebook. Kör igång!

1000 kr – vinterbad
5000 kr – äter surströmming
10 000 kr – kommunicerar endast via kommunikationskarta (bildstöd) under en hel dag 
25 000 kr – äter en Habanero (en väldigt stark chili)

Så om ni inte skänkt till Musikhjälpen ännu så hoppas vi att ni vill lägga era slantar i vår bössa! Här hittar ni den.

Och i slutet av insamlingen kommer vi matcha varje krona (upp till 25 000 kr) med hjälp från sponsorer.

Vi kommer dessutom dyka upp med vår knallrosa cykel på torget i Lund runt 15-tiden idag. Så kom gärna och säg hej!

________
Musikhjälpen 2018 sänds 10 – 16 december. Temat är Alla har rätt att funka olika.

Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som funnits i Sverige sedan 2008. I 144 timmar sänder de direkt dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Det är ett nytt tema i Musikhjälpen varje år.

I år är de tre programledarna Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz. De är inlåsta i en studio på Stortorget i Lund. Under veckan får de besök av engagerade människor som på olika sätt bidrar till kampen för årets tema. Artister uppträder och kända människor kommer på besök för att engagera sig, och som ett kitt i hela sändningen ligger publikens låtönskningar som alla bidrar till insamlingen.

Källa: Sveriges Radio.