Avsnitt 3: 100% delaktighet för alla?

”Jag vet inte om Myndigheten för delaktighet alltid måste vara den mest synliga myndigheten. Utan det kanske är viktigare att vissa kommuner syns, eller andra myndigheter syns, men att vi har gjort vårt jobb att få dem att göra sitt jobb.”

Vad gör Myndigheten för delaktighet? Vi fick lära oss att dem gör en massa viktiga och spännande saker.
De gav även ett tips till kommunerna; Se inte på funktionshinder- och tillgänglighetsfrågan som en särfråga. Det är inte en fråga endast för byggnadsnämnden eller socialnämnden, utan att det är en fråga om mänskliga rättigheter, och alla medborgare måste ha möjlighet att bli delaktiga i sina kommuner. Därför måste frågan finnas med i hela kommunens verksamhet. Vi håller med!

Tack Magnus Lagercrantz från MFD för att vi fick intervjua dig.

Lyssna nedan eller sök på ”Funktionshinderbanan” i någon poddapp.

Funktionshinderbanan · Avsnitt 3: 100% delaktighet för alla?