Hem ljuva LSS-hem

Välkommen till en pratig och matig talkshow-konferens om hur vi kan bygga fler och bättre LSS-bostäder!

Konferensen riktar sig till engagerade kommuntjänstemän och politiker som vill få boost och inspiration i att utveckla och bygga riktigt bra LSS-bostäder. Särskilt vill vi räcka ut en hand och bjuda in kommuner som har stor brist på LSS-bostäder.

När/var/hur

Landskrona Teater / 22 juni / kl. 13-17 / 495 kr

Vad är detta?

Konferensen är startskottet för årets Funktionshinderbana där vi för fjärde året cyklar för fler och bättre LSS-bostäder. Vi tror att det behövs mer kunskap om hur man bygger kognitivt tillgängliga LSS-bostäder och vill dela med oss av den kunskap vi samlat in under alla våra cyklingar.

Konferensen samlar några av de mest intressanta människor vi talat med under våra cyklingar och kommer ledas av Psykolog Bo Hejlskov Elvén och Robin Berkhuizen som är initiativtagare till Funktionshinderbanan. De kommer även dela med sig av sin erfarenhet.

Under konferensen arrangerar vi ett schysst samtal mellan kravställare och inköpare på kommuner, de som ska bo på själva LSS-boendet och kloka experter som är duktiga på kognitiv tillgänglighet, psykologi och arkitektur.

Program

12.15: Dörrarna öppnas
12.30: Lättare lunch och mingel
13.00: Konferensen startar!
13.10: Barry Karlsson, psykolog
13.45: Bo Hejlskov Elvén och Robin Berkhuizen
14.15: Paus med fika
14.45: Hemlig föreläsare (info kommer inom kort)
15.15: Paneldebatt
16.20: Frågestund
16.45: Nedräkning. Bo och Robin cyklar iväg mot Almedalen. Funktionshinderbanan 2020 är igång!

Föreläsare

Bo Hejlskov Elvén

Bo är en av Sveriges mest anlitade föreläsare inom det lågaffektiva förhållningssättet, en metod som dels används inom LSS. Han har skrivit flera böcker och handleder verksamheter i hur man implementerar lågaffektiva metoder i omsorg, skola och psykiatri.

Han är även rådgivare i hur man anpassar fysiska miljöer i den här typen av verksamheter för att minska stress och frustation.

 

Barry Karlsson

Barry har över 30 års erfarenhet som psykolog och både handleder och föreläser inom neuropsykologi. Han är knuten till Uppsala universitet.

 

Mer info om föreläsarna kommer!

Köp din biljett här!

Till biljettsidan!